Patiler hakkında her şey…

PUG

PUG

Dünyada evlerde en çok beslenen köpek türlerinden olan Pug’un anavatanı Çin’dir. Pug’ların en belirgin özellikleri; buruşuk yüz yapıları ve büyük gözleridir. Özellikle iri göz yapısının da etkisi ile, attığı “insanvari” bakışlar ve yüzüne takındığı mimikler ile çok dikkat çekerler. En üzgün, en mutlu, en şapşik, en uykulu… mimiklerin tüm EN’lerini Pug’ların yüzünde görmek mümkündür.
İnsanlar, diğer evcil hayvanlar ve çocuklarla uyum içinde yaşayabilirler. Sahibine bağlanmayı ve kendine bağlamayı çok sever. İlgi odağı olmaktan haz alırlar. Her ortamda uyuyabilir ve her ortamda muzipçe eğlenebilirler. Genel yapısı itibari ile tembel bir tür olsada neşeli ve “işine geldiğinde” hareketli bir türdür.
Aşırı sıcak ve soğuk havalardan olumsuz etkilenirler, bu sebeple en uygun bakım yeri evdir fakat ev eşyalarını oyuncak gibi gördüğünde yıkıcı ve zarar verici olabilmektedir.
Eğitimi zor bir tür değildir fakat çabuk sıkılan bir tür olduğundan etkileşim önemlidir. Yüksek ses tonlu, sert eğitim şekli olumsuz ve ters bir etki yaratır.
Kısa burunları sebebiyle uyurken horlarlar ve yemeğe çok düşkündürler, porsiyonlarına kesinlikle dikkat etmelisiniz.
Özellikle yaz aylarında çok tüy dökerler, tüy dökümünü kontrol altına alabilmek için sık sık fırçalamak ve ayda bir kez banyo ettirmek faydalı olacaktır.
Boyları 25-35 cm arasında değişirken, kiloları 4-9 kg arasında değişmektedir.