Patiler hakkında her şey…

İRLANDA KURT TAZISI

İRLANDA KURT TAZISI

İrlanda Kurt Tazısı; Ataları Borzoi ve Danua olan en eski ve en büyük köpek ırklarındandır. Roma İmparatorluğu döneminde Julius Caeser’ın dikkatini çekmiş ve ülkesine getirtmiştir. Korkusuz, savaşçı ve güçlü bir köpektir. Yaban domuzu, geyik, kurt, ayı gibi cüsseli ve tehlikeli hayvanları avlamak için ayrıca savaşlarda at üzerindeki savaşçıları atlardan düşürmek gibi özel görevlerde kullanılmışlardır.
Genel karakterleri sakin ve uysal olsada hareketli her canlıyı hedef ve av olarak görürler, bu yüzden diğer evcil hayvanlarla beraber beslemek neredeyse imkansızdır. Saldırılarında direkt boynu hedef aldığı için darbeleri insanlar için bile ölümcül olabilir. Tasmasız gezdirilmemelidir.
Eğitimi zor bir türdür, eğitimine erken başlanmalı ve sabırla devam ettirilmelidir, duygusal oldukları için sert eğitimden olumsuz etkilenirler. Tek bir kişiye bağlanmaya meyillidir. İyi bir eğitimle refakatçi köpek olarakta kullanılabilirler.
Egzersiz ihtiyaçları çok fazladır, evde bakılacaksa mutlaka enerjisini atmasını sağlamalısınız. Tüylerin haftada bir kez fırçalamak gerekir. Tüm bu güçlü yapısının yanında sağlık problemlerini en çok yaşayan ve ömrü en kısa köpek türlerindendir. Ortalam 5-9 yıl arası yaşarlar.
Boyları 75-90 cm arasında değişirken, kiloları 45-60 kg arasında değişmektedir.