Patiler hakkında her şey…

NEWFOUNDLAND

NEWFOUNDLAND

En iri cüsseli köpek ırklarından olan Newfoundland çok iyi bir yüzücüdür. Temel olarak düz siyah renk olmakla birlikte, koyu kahve, kızıl ve bu renklerin üstüne beyaz parçalı tüy yapısına sahiptirler. Çift katlı su geçirmez ve kaygan tüy yapısı onu özellikle dondurucu soğuk havalara dayanıklı ve soğuk sularda yüzebilir kılmıştır. Soğuk iklimlerin hakim olduğu bölgelerde insanların en büyük yardımcılarındandır. Su avcılığı, ağları toplama ve suya düşen balıkçıları kurtarma gibi görevlerde, çok güçlü oldukları için kızak çekme, yük taşıma gibi görevlerde ve Cankurtaran köpek olarak sıkça kullanılırlar. Savaşlarda ve gemi kazalarında bir çok insanı denizden kurtarmıştır, bu kişiler arasında ünlü Napolyon’da vardır.
Eğitimi kolay bir tür değildir, profesyonel destek gerekebilir. Zeki, cesur, yardımsever, uyumlu ve sevecen bir türdür. Ailesine çok düşkündür, evde yaşamayı sever fakat ev ortamı sıcaksa tüy dökümünde artış gözlenir. Yemek yerken ortalığı dağıtabilir ve salya akıtma görülür. Normal dönemlerde tüylerini haftada bir, tüy değişme döneminde her gün taramak gerekir.
Yetişkinlerin egzersiz ihtiyacı fazladır, özellikle yüzmeyi çok severler. Gelişim sürecini sağlıklı tamamlayabilmesi için yavruyken egzersiz ve aktivitelerde fazla yüklenilmemelidir.
Sesi oldukça gürdür, yüksek tonda havlar ayrıca çok iyi bir gözlemcidir. Genel olarak insanlar, diğer canlılar ve köpeklerle iyi anlaşırlar. Sadece kendisini, ailesini ve bölgesini savunma gereği duyarsa saldırgan bir tutum içine girer.
Boyları 65-80 cm arasında değişirken, kiloları 50-75 kg arasında değişmektedir.