Patiler hakkında her şey…

PITBULL TERRIER

PITBULL TERRIER

Kökenleri İngiltere olsada türünün tam özelliklerini Amerika kıtasındaki gelişim süreci ile kazanmıştır. Amerikan Staffordshire Terrier ile neredeyse aynı özelliklere sahiptirler. Her renkte olabilmektedirler. Gözleri genelde siyahtır. Fiziki yapılarına oranla oldukça kuvvetlidirler ve çok sağlam çene yapısına sahiptirler ayrıca dişleri çok keskindir. Uzun yıllar dövüş köpeği olarak beslenmişlerdir, köpek dövüşlerinin yasaklanması ile beraber gösteri köpeği ve polis köpeği olarak beslenmektedirler. Gelişmiş koku alma duyuları sayesinde özellikle uyuşturucu madde tespiti ve arama çalışmalarında kullanılmaktadırlar.
Eğitim aşamasında özelikle tasmayı çekmemesi konusunda eğitilmelidir, gücünün farkında olduğunda tasma ile bile kontrol edemeyebilirsiniz.
Yavruluk döneminden itibaren sosyal yetiştirilirse, sürekli ve iyi bir eğitimle; çocuklar, kediler ve diğer köpeklerle uyumlu bir şekilde yaşayabilir ama genel özellikleri itibari ile saldırgan ve tehditkâr bir köpektir, özellikle yabancı ortamlara gidilirken kesinlikle tasmasız çıkmamak gerekir, tehdit algıladığında, kendisine fiziki ya da diğer köpeklerin havlaması da dahil sesli bir müdahale olursa çok sert karşılık verebilmektedirler. Atılan bir şeyi yakalama, koşan birisine tepki verip kovalama, yoldan geçen bisikletliyi, arabayı takip etme gibi refleksleri vardır, bu yüzden her an dikkatli olmanız gerekir.
Apartman hayatına uyum sağlayabilirler ama kesinlikle günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanmalıdır, ılıman iklimleri severler. Kısa parlak ve sert tüy yapısına sahiptirler, düzenli taramak gerekir.
Boyları 40-50 cm arasında değişirken, kiloları 25-35 kg arasında değişmektedir.