Patiler hakkında her şey…

NASIL BİR KÖPEK EDİNMELİYİM?

NASIL BİR KÖPEK EDİNMELİYİM?


Köpek sahibi olmak isteyen, kendisine, ailesine ve ortamına hangi türün uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar için bir dizi analizler.

Öncelikli olarak; KORUMACI KÖPEKLER-1-
Beni, çocuğumu, evimi, bahçemi, araziyi, atölyemi, fabrikamı korusun, emirlerimi dinlesin, gel dediğimde gelsin, dur dediğimde dursun saldır dediğimde saldırsın tarzı köpek arıyorsanız(Tabii ki bu komut dinlemenin istisnai durumları olabilir ama itaat, ileri itaat, kişi ve alan koruma gibi eğitimleri alan türler sözünüzden çıkmaz)

Öncelikli olarak Alman Çoban Köpeği ve Belçika Kurt köpeğindan bahsetmek gerek, hızlı, atik, güçlü ve yorulmaz yapıları ile her türlü alanda koruma yapabilirler ve kesinlikle caydırıcı etken olurlar. Neredeyse her türlü hava koşulunda görevini eksiksiz yerine getirir, çocuklar ve aile üyelerine toleransı oldukça fazladır. Tek dezavantajları fazlaca tüy dökmeleridir, evde beslemek sizi epey zorlayacaktır. K9 Eğitim sistemini en iyi şekilde alabilen ve uygulayan türlerdir.
Eğer az tüy döksün, arada sırada evime de girsin çıksın diyorsanız sizin için Doberman ve Rottweiler daha uygun türler. İkiside az tüy döken ve bakımı bir nebze daha kolay ama Rottweiler için salya problemi ile baş etmeniz de gerekecektir. Doberman ve Rottweiler’da K9 standardını yakalayabilen türler.

Bu tür köpekler genelde tek bir kişiye bağlanma eğilimindedir ve onun sözünden çıkmaz ama diğer herkese karşı zaman zaman taşkınlıklar yapabilirler. Erkek köpekler için özellikle çiftleşme dönemleri, dişi köpeklerin yavrularının olduğu dönemler, yemek yedikleri zamanlarda ve tanıdık misafirlerinizin olduğu durumlarda özellikle ani saldırılarla karşılaşmamak için tasma ya da ağızlık kullanmanız elzemdir, misafirinizin yüksek sesle konuşması veya size el-kol şakaları yapması bu tarz köpekler tarafından tehdit olarak algılanabilir ve sonuçları tahmin edebileceğinizden çok kötü olabilir.
50 cm üzeri omuz yükseliği ve 30-50 kg arası ağırlıkları olan bu kaslı, güçlü, atletik ve hızlı türleri kontrolü kaybetmeden yönetmeniz gerek aksi halde durdurmak isterken sizi yerlerde sürükleyebilir veya size de zarar verebilirler.


Reader Comments

Comments are closed.